Prima pagină > Extensii pentru Lexica > Detalii
Aplicatiile Lexica au un mecanism care permite extinderea functionalitătii cu alte dictionare si liste de cuvinte. În acest moment sunt disponibile extensiile prezentate mai jos.
Lista Oficială de Cuvinte pentru Scrabble
LOC-2 (Lista Oficială de Cuvinte 2) este, după cum îi spune si numele, lista oficială de cuvinte care pot fi folosite într-o partidă de Scrabble în limba română. Lista contine 55781 de cuvinte (doar formele de bază, fără declinări si conjugări), scrise cu majuscule si fără diacritice (asa cum se practică la jocul de Scrabble).

Această listă poate fi adăugată gratuit la oricare dintre variantele Lexica prin instalarea extensiei LOC pentru Lexica. Astfel, verificarea cuvintelor într-o partidă de Scrabble în limba română este foarte rapidă.

Official Scrabble Player's Dictionary
OSPD (Official Scrabble Player's Dictionary) este lista oficială de cuvinte care pot fi folosite într-o partidă de Scrabble în limba engleză. Lista contine 79339 de cuvinte între 2 si 8 litere.

Această listă poate fi adăugată gratuit la oricare dintre variantele Lexica prin instalarea extensiei OSPD pentru Lexica. Astfel, verificarea cuvintelor într-o partidă de Scrabble în limba engleză este foarte rapidă. Mai mult, se pot căuta si solutii de anumite forme, ceea ce poate fi de un real folos celor care se antrenează. Evident, facilitătile sunt disponibile si pentru alte jocuri de cuvinte.

Enhanced North American Benchmark Lexicon
ENABLE2K (Enhanced North American Benchmark LExicon 2000) este o listă de cuvinte mult extinsă fată de OSPD. Lista contine 173528 de cuvinte în limba engleză, fără limită de lungime.

Această listă poate fi adăugată gratuit la oricare dintre variantele Lexica prin instalarea extensiei ENABLE pentru Lexica. Lista este utilă pentru jocuri de cuvinte si pentru a verifica modul de scriere a unor cuvinte.

Webster's New International Dictionary
NI2 (Webster's New International Dictionary, Second Edition) este lista termenilor din prestigiosul dictionar cu acelasi nume. Lista contine 311141 de termeni în limba engleză (nu doar cuvinte).

Această listă poate fi adăugată gratuit la oricare dintre variantele Lexica prin instalarea extensiei NI2 pentru Lexica. Lista este valoroasă prin numărul foarte mare de termeni, fiind utilă pentru a verifica modul de scriere.

Continuare
Descărcare

Lexica | Lexica Kid | Lexica Pro
Copyright © 2004-2022 Lucian Velea